המכה השלישית - כינים!

 



המכה השלישית – כינים


מתקופת נדידת בני ישראל ממצרים...המלחמה המתמדת מול הכינים המתעצמות מדור לדור – מביאה עימה סוגי טיפולים ותכשירים כימיים למול תכשירים טבעיים, אך עדיין, הכינים חיות מצויין על ראשנו ומשבשות את חיי היום יום של ילדים בגיל הרך
כל שנה ולאחרונה במהלך כל שנת הלימודים, נוכחות הכינים כאורחות בלתי רצויות בחיינו.
מהרגע הראשון בו הילד מתגרד (גם אם הוא פעוט בן שנה פלוס) חייבים ההורים להתייחס בצורה רצינית ביותר- לבדוק ולטפל מיידית.
ד"ר צפריר http://www.bkeshev.co.il/ קובעת כי תופעות הלוואי להופעת הכינים הן קריטיות.
מגרד טורדני עד לזיהומים בקרקפת, מריחוק חברתי ועד לדימוי עצמי ירוד.
מתצפיות שנערכו בגן עולה, כי קיים גם שינוי התנהגותי עקב התופעה.
פעוטות וילדים עד גיל 4 שנים, נמצאים חסרי אונים לאור הגרד המגיע בגלים, מגרדים ופוצעים את ראשיהם ובו בזמן אינם פנויים ללמידה והקשבה – תנאים הכרחיים להתפתחות ולמידה בגיל הרך.
חוסר השקט ניכר בילדים הסובלים מכינים ולעיתים בולט שינוי קיצוני מהתנהגות רגועה להתנהגות אגרסיבית ואף אלימה.
ממיונז ועד "k300"
כגננת, בעלת נסיון של 15 שנים בגיל הרך פגשתי את התופעה מקרוב, את שפע התכשירים השונים המיוצרים כיום בתעשייה, את הטיפול הביתי ואת "טיפולי הסבתא" .
מכל הנסיונות עולה כי  הטיפול היעיל ביותר הוא שילוב של תכשיר שומני ( המיועד ומותאם לגיל הילד ולפי הוראות היצרן) והסירוק במסרק סמיך שהוא חלק הכרחי ומכריע בטיפול.
ברור וניכר שהסובל העיקרי מהתופעה הוא הילד שלא תמיד יכול להביע את סבלו במילים.
הורים מחוייבים ייפנו זמן בלוח הזמנים שלהם על מנת להירתם למיגור התופעה ולטובת ילדיהם.
גלית שובל מסכמת ואומרת, כי הוכח על שינוי התנהגותי בילדים עקב תופעת הכינים
בשוק קיים שפע של תכשירים לטיפול ובכל יום נבדקים תכשירים נוספים.
מיגור התופעה תלוי בהתמדה בטיפול ובאחריות ההורים.
בהצלחה!!!
 
 
עוד על לטיפול הביתי המומלץ שלנו וטיפים נוספים  –

 איכס! כינים! - איך מטפלים בכינמת? זאת מכה, והיא כתובה בתורה. מה עושים, איך מוצאים, איך נזהרים?
סירוק במסרק צפוף הכי חשוב, ולא משנה באיזה חומר משתמשים - לסרק היטב, מספר פעמים במסרק צפוף. זו הדרך היחידה להפטר מהכינים ומביצי הכינים הנדבקות לשיער. את הכינים/הביצים כדאי לשטוף במים זורמים כדי לוודא שהן נעלמות בביוב ולא חוזרת לסיבוב נוסף .
קיימים מספר סוגי מסרקים, עם כל מיני שכלולים. בסופו של דבר מסרק צפוף הוא מסרק צפוף ואין תועלת רבה בשכלולים השונים.
כדאי לרכוש מסרק צפוף במיוחד עם שינים דקות, העשויות מתכת, שקל יותר לנקות ולחטא לאחר השימוש (במים רותחים).
את הסירוק כדאי לעשות באמבטיה או מעל מגבת תוך כדי צפיה בטלויזיה או פעילות אחרת שתעסיק את הילדים ותאפשר סירוק מקיף.
אפשר לעטוף צד אחד של המסרק בצמר גפן, המקל על הסרת הכינים מהשיער. חומרים לטיפול בכינים בכל חומר יש לקרוא היטב את הוראות השימוש,
להקפיד ולשמור שהחומר לא יגיע לעיניים או לפה, ולבצע מבצע חפיף חוזר לאחר פרק הזמן המצוין בהוראות - אחרת יש סיכוי שהכינים יחזרו לסיבוב נוסף.

חומרים כימיים: הכינים מפתחות עם הזמן עמידות לחומרים הכימיים השונים המוצעים בבתי המרקחת.
לכן אין המלצה חד משמעית לגבי חומר שמצליח להרחיק אותן באופן מוחלט. צריך לנסות חומרים ספציפיים ולהוועץ ברוקחים לאיזה חומר עדיין לא פיתחו הכינים עמידות.
יתכן ותאלצו לשנות את החומר בו אתם משתמשים מדי פעם. נקודות למחשבה - חומרים כימיים המוצעים בבתי המרקחת מכילים ברוב המקרים חומרי הדברה כדוגמת מלתיון או פרתיון.
יש לשקול האם כדאי להשתמש בחומרים אלה על ראשם של ילדים קטנים. חומרים טבעיים: קיימים גם תחליפים טבעיים שונים המבוססים על שמן רוזמרין או תמציות צמחים אחרות. לא תמיד חומרים אלה אפקטיביים אבל לפעמים כדאי להשתמש בהם כדי למגר את הכינים בין טיפול אחד למשנהו.

חומץ: מספר ימים אחרי הטיפול כדאי לשטוף את השיער בחומץ, אשר הורג את הכינים ומסייע בהסרת הביצים. משפשפים את השיער בחומץ ולאחר מכן שוטפים כרגיל עם שמפו.

שיטת הסבתא: אולי זה מגעיל, אבל לבטח עובד (וכבונוס: השיער הופך רק וחלק לסירוק). הנוסחא: 1/3 כמות חומץ 1/3 שמן ו-1/3 נפט. יש לשים על הראש למספר שעות, לכסות את השיער בכובע אמבטיה או מטפחת, ולרחוץ היטב עם כמות שמפו גדולה.

מרגרינה: למרוח כמות נכבדה של מרגרינה על השיער ולהשאיר ללילה. המרגרינה חונקת את הכינים וגם מקלה על שחרור הדבק של הביצים. תערובת ביתית: בקבוק שמן תינוקות + בקבוקון שמן רוזמרין + שמן אקליפטוס. מערבבים את כל החומרים ומורחים על הראש, רצוי למשך הלילה. למחרת מסרקים וחופפים את השיער.

טיפול בסביבה מצעים, בגדים ובובות: יש להחליף את כל המצעים ולכבס את המצעים בטמפרטורה של 60 מעלות לכל הפחות. גם את הבגדים בהם נעשה שימוש באחרונה יש לכבס היטב. בובות הנמצאות במיטה או כל חפץ אחר שאי אפשר לכבס כאמור, סוגרים בשקית ניילון למשך מספר שבועות.
בני משפחה אחרים: חשוב שכולם ייבדקו, ללא יוצא מהכלל. בהחלט ייתכן מצב של הדבקה חוזרת בתוך הבית וזה קורה נורא מהר. אז בזמן שמטפלים באחד הילדים לבדוק היטב (על ידי סירוק) גם את הילדים האחרים - גם תינוקות עלולים להדבק בכינים! - וגם ההורים ובמידת הצורך לטפל מיד.
לאחר הטיפול להקפיד על שיער אסוף עד כמה שניתן. אפשר ורצוי לעדכן את הגננת.
אם יש הרבה מקרים הן לפעמים מבקשות מכלל ההורים לטפל או לשים לב. רק טיפול משותף של כל ההורים שילדיהם נדבקו בכינמת יביא למיגור התופעה. ת
חזוקה שוטפת ומניעת הדבקות חוזרת.
 

   
Top page

דף הבית
אודות גנגלית
גני ילדים בפתח תקווה
גלריות גני ילדים
צור קשר
     
לייבסיטי - בניית אתרים